The Mysteries of Extraterrestrial Civilizations Creatures 👽

Son yıllarda uzay araştırmaları hızını iyice artırdı.

Mars’ta kameralara yansıyan sıra dışı bir görüntü şu sıra Facebook başta olmak üzere sosyal medyada büyük ses getirdi.

Mars’tan sık sık Dünya’ya görüntü gönderen Curiosity aracının geçtiği görüntülerden biri de ‘uzaylı savaşçı’ oldu. Uzaktan bakıldığında ne olduğu belli olmayan cisme biraz daha yakınlaştırıldığında ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor.

Elbette NASA’nın bu konuda bir yorumu yok; ancak görüntüyü izleyen UFO meraklıları ‘uzaylı savaşçı’ yorumlarını yapmakta geri durmuyor.



Kaşık görüntüsü büyük bir heyecana yol açarken, fotoğraflar Kızıl Gezegen’de hayat olduğunu gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

NASA, daha önce de Mars’ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen’de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.

Mars’ta tuğla duvarın ne işi var?

Curiosity tarafından geçen haftalarda gönderilen ve Youtube’a yüklenen görüntülerde ‘tuğla duvar’ kalıntıları bulunduğu iddia edildi. Görüntüler kısa sürede yayıldı ve meraklıları tarafından çok sayıda yorum aldı. Ünlü ‘UFO avcılarından’ Scott Waring de videoyu kendi sitesi olan UFOsightingsdaily.com’da paylaştı.

Waring görüntüleri ‘basit ve mükemmel’ olarak tanımladı. Ancak videoyu izleyenler, görüntülerin bir tuğla duvara ait olduğuna ikna olmuş değil.Görüntülere yorum yapan bir kullanıcı, duvar iddiasını ‘aptalca’ olarak tanımladı. Bir başka kullanıcı ise görüntülerin ‘sahte’ olduğunu iddia etti.

Mars’tan geçtiğimiz günlerde bir başka sıra dışı görüntü daha Dünya’ya ulaştı. Bakın fotoğraftaki okun gösterdiği şey aslında ne?

Curiosity, Mount Sharp bölgesinde ilerlediği sırada son derece ilginç bir meteor keşfetti. Ortalama bir meteordan çok daha küçük olan bu meteor, tamamen nikel ve demirden oluşuyor

Arizona State University’de görevli olan araştırmacıların tanımladığı meteor, bir uzaylı yapısını andıran şekline rağmen sadece demirin ve nikelin karışımıyla oluşmuş, ilgi çekici bir meteor.


Dış kısmının sıradan meteorlardan çok daha düz ve pürüzsüz olmasının nedeni ise, atmosfere giriş yaptığı sırada sürtünmeden kaynaklanan ısı artışıyla erimiş olması.


Curiosity’nin çektiği fotoğraflardan birine yakından bakıldığında daha çok tropikal iklimde yaşamını sürdüren iguana benzeri bir cisim dikkat çekiyor.

Her ne kadar bilim adamları bunların birer kaya parçası olduğunu dile getirse de fotoğrafı görenler NASA’nın kendilerinden gerçekleri gizlediğini düşünüyor.


Related Posts

They were scouting for oil in Iran. They found an ancient temple instead

Chogha Zanbil was first spotted from a surveillance airplane in 1935. The excavated complex was discovered to be one of the few ziggurats built outside Mesopotamia. Flying…

Stonehenge and the moon: Exploring a Neolithic monument’s lunar links

‘Once in a blue moon’ is a phrase used to express something that happens very rarely. In fact, the phenomenon is not as uncommon as the idiom…

Archaeologists in Türkiye unearth remnants providing clues to religious beliefs of ancient Medes

‘For the first time in Anatolian archaeology, we encountered religious findings and architectural remnants belonging to the Medes,’ says archaeologist Sevket Donmez. Archaeologists in northern Türkiye have…

Ancient papyrus written in Greek discovered

What do the “complaints” to King Ptolemy testify? The first record of the national self-identification “Jewish-Egyptian” is revealed in a written request to King Ptolemy. Could this…

Boy, four, smashes open 3,500-year-old jar at Israel museum: ‘He just wanted to see what was inside’

The boy has now become a local celebrity Israel Broken Ancient Jar A young boy who accidentally broke a rare 3,500-year-old jar in an Israeli museum has…

Kilkis, Greece: An ancient city with a wall of at least 4 meters was discovered

During an archaeological excavation, an ancient city was uncovered at the gates of the city of Kilkis, between the communities of Kampanis and Pedinos of the municipality…